Szobafestés 2019-12-28T15:44:35+00:00

Szobafestés, mázolás
festő munkák

Szobafestés, mázolás – festő munkák

5 ÉV GARANCIA
minden munkánkra

PONTOS HATÁRIDŐK
precíz költségvetés

Rejtett költségektől
MENTES

Az építkezés vagy lakásfelújítás utolsó fázisainak egyike a szobafestés, mázolás munkálatai. A színek, stílusok között válogatva új lendületet kaphat, de hamar eltévedhet a hatalmas festékkínálat láttán. Megtörténhet Önnel ez akkor is, ha az otthonának rég megunt design elemein szeretne egy kicsit változtatni és új falfelületeket varázsolni.

A szobafestés először egyszerűnek és gyorsnak tűnő feladatában rendkívül sok buktató rejlik.

Hívjon segítségül bennünket, szobafestő mázoló kollégáink leveszik válláról a szobafestés terhét.

Érdemes a hiba forrásokat előre átgondolni, mert költséges, fáradtságos és lehangoló lehet a sikertelen próbálkozás.
A legegyszerűbb megoldás, ha a szobafestés megelőző munkálataival együtt a szobafestést is egy hozzáértő szakemberre, vagy csapatra bízza, viszont még így is döntést kell hoznia néhány dologban, ezért jó, ha tisztában van az alapvető kérdésekkel.

De hogyan válasszon színt?

szobafestés, mázolás 5 gyorstipp

5 gyors tipp a szobafestés színválasztásához:

  • A falon nem látszik olyan erősen a különbség a színárnyalatok között, mint a színkártyákon. Ha az erőteljesebb színek helyett valami finomabb árnyalatot szeretne, ne a legvilágosabbat válassza belőle a színkártyáról, mert a falon fehérnek fog tűnni.

  • Az élénk színválasztással legyen óvatos. Nem csak a sötét színárnyalatok, hanem az élénk színek is szűkítik a teret, bezártságot, levegőtlenséget okozva ezzel. A szín minél erőteljesebb, annál kisebb felületre fessük és kötelező jelleggel használjunk mellé fehéret. Így a szobafestés jó hangulatot teremt otthonunában.

  • Ha mégis minden falfelületre élénkebb színt tervez, akkor egy szürkével kevert füstösebb árnyalat szerencsésebb lehet, mert természetességet sugároz. Az élénkebb színekkel való szobafestés mellé célszerűek a fehér ajtókeretek, ajtók, mert ez is sokat oldhat a nyomáson. Belophata a fehéret a mennyezettel, egy szőnyeggel vagy díszpárnákkal is.

  • És ha a füstösebb árnyalat is kevés lenne, mert ízlése a sok élénk színért kiált, inkább válasszon a szobafestés megoldására egy szakembert. Nagyon nagy a hibázási lehetőség és nehéz korrigálni a hibákat.

  • Egy helységben a fehéren kívül egy másik szín bőségesen elég, így lesz elegáns. Alkalmazhatja ugyanezt a színt az egész lakásban, nem lesz egyhangú, de ha mégis helyiségenként más színt használ, össze kell hangolnia a színeket.

KÉRJEN VISSZAHÍVÁST


HÍVJON BENNÜNKET

Munkanap 8-20 óráig

06-30/501-1096

KÜLDJÖN ÜZENETET

Válaszidő 4 munkaórán belül

ÜZENET KÜLDÉSE

Ha megtalálta a megfelelő színt, de még bizonytalan a választása helyességében, kérhet mintát több színből és végezhet próbafestést egy kis felületen. Nézze meg a tervezett színt több fényviszonynál is, máris tisztább lesz a kép. A véglegesnek ítélt döntés után ki kell számolnia a mennyiséget is. A szobafestés alapozó festéket is igényel, azzal is kalkulálnia kell. Mérje meg pontosan a falakat és számoljon azzal, hogy több rétegre is szükség lehet. A festékes dobozokon feltüntetik, hogy hány négyzetméterre elegendő. A festék márkáját és színkódját szerencsés hosszútávra feljegyeznie, az esetleges javításokhoz.

szobafestés, mázolás színválaszték
szobafestés, mázolás segítség

Ha megvan a festék, már csak a szerszámokat kell kiválasztani és neki is állhat. Takarófóliát használjon a padló és a bútorok védelmében, ragasztócsíkokkal védheti meg a szegélyeket. Létra és hígító is kell a zökkenőmentes szobafestéshez. Ha a szobafestés kivitelezéséhez szakembereket hív, a színválasztásban és a mennyiségben is sok segítséget kaphat tőlük, itt viszont már Ön nélkül dönt a szakmai tapasztalatuk és kiváló szaktudásuk birtokában. Nagyobb hengereket alkalmaznak a nagyobb felületekhez, kisebbeket a sarkokhoz, ecseteket a mintákhoz. Szükségük van teleszkópos nyélre a mennyezethez és csöpögtető tálcára. Ha magunk dolgozunk, mindezek beszerzéséről gondoskodnunk kell.

Bár hosszadalmas volt az előkészület, mégis most jön a legnehezebb feladat. A szobafestést célszerű a sarkokban, széleken kezdeni és ecsettel dolgozni. A hengerrel óvatosan bánjon, a túl sok festék lepereg, lepattog majd száradás után. Ha a tökéletes fedésre törekszik, inkább több vékony réteget vigyen fel és rétegenként várja ki a tökéletes száradást.

Szobafestés, mázolás hol kezdjük?

A kiváló minőségű szobafestés után a falak derűt sugároznak és hosszantartóak maradnak a legerősebb igénybevétel mellett is.

Minden épületfelújítási és szobafestés munkánkra GARANCIÁT vállalunk

Szobafestés munka - 5 év garancia

Nézzen meg szobafestő mázoló és kőműves munkáink közül néhányat

Az összes referenciánkat megtalálja IDE Kattintva

0év
szakmai tapasztalat
0
elvégzett megbízás
0%
ügyfél elégedettség